Spring naar content

Dieren

Rendier

© WWF-Canon / Fredy MERCAY

Andere namenkariboe
WetenschappelijkRangifer tarandus
Engelsreindeer; caribou
VerspreidingArctische gebieden (Amerika, Europa en Aziƫ)
Voedselgras, kruiden, mos, kortsmos, paddestoelen
Lengte1,2 - 2,2 m; staart 10 - 25 cm; schouderhoogte tot 150 cm
Gewicht120 - 300 kg

Het rendier is de enige hert waarbij ook de vrouwtjes een gewei hebben. Bij de mannetjes wordt dat gewei overigens wel een stuk groter. Aan het gewei zit altijd een kenmerkende naar voren gerichte tak. De hoeven hebben wijd gespreide tenen waardoor ze in drassige grond of in sneeuw minder snel wegzakken.

De trek van de rendieren is beroemd. In sommige streken maken ze in langgerekte kuddes twee keer per jaar een tocht van ruim 2000 km.

Bestel hier het infoblad 'pooldieren'

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X