Spring naar content

Dieren

Raaf

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkCorvus corax
Engelsraven
VerspreidingEuropa, Noord-Aziƫ, Noord-Amerika
Voedselalleseter, vooral aas
Leeftijdtot 24 jaar
Lengte65 cm
Gewicht1250 gram

De raaf is de grootste kraaiachtige en ook de grootste zangvogel. Raven zijn ongeveer 16 cm langer dan een zwarte kraai en daardoor makkelijk daarvan te onderscheiden van. Ook valt in de vlucht hun 'wigvormige' staart op.

Raven zijn acrobatische vliegers die tijdens de balts spectaculaire vliegshows laten zien. Ze zijn in het verleden fel bejaagd, vooral ook door hun slechte naam als lijkenpikkers. In Nederland waren ze uitgestorven, maar door een herintroductie komen ze sinds 1969 weer in ons land in het wild voor. De eerste broedgevallen van deze raven waren in 1976. Nu telt ons land ongeveer 100 broedpaar, met name op de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X