Spring naar content

Dieren

Nieuw-Zeelandse duif

© WWF-NL / Leon de Vries

WetenschappelijkHemiphaga novaeseelandiae
EngelsNew Zealand pigeon; kereru
VerspreidingNieuw-Zeeland
Voedselplantaardig, vooral vruchten en zaden
Lengte46 - 50 cm
Gewicht600 - 800 gram

Er zijn duiven (zoals stadsduiven) in Nieuw-Zeeland ingevoerd, maar dit is de enige inheemse duif. De Nieuw-Zeelandse duif is fors. Hij is overwegend donker iriserend bronsgroen gekleurd. Zijn buik en onderste deel van de borst zijn wit.

Deze duif leeft onder andere van vruchten die hij meestal geheel doorslikt. De zaden worden dan elders opgebraakt of verlaten de duif via de mest. Veel inheemse boomsoorten zijn voor de verspreiding van hun zaden geheel van de Nieuw-Zeelandse duif afhankelijk.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X