Spring naar content

Dieren

Reuzenmiereneter

© WWF-Canon / Roger LeGUEN

WetenschappelijkMyrmecophaga tridactyla
Engelsgiant anteater
VerspreidingZuid- en Midden-Amerika
Voedselmieren, termieten
Leeftijdtot 26 jaar
Lengte1 - 2 m
Gewicht22 - 39 kg

De reuzenmiereneter heeft een lange snuit, kleine ogen en oren, een ruige vacht en een enorme pluimstaart. Hij leeft uitsluitend van mieren en termieten, waarvan hij de nesten met zijn sterke, scherpe klauwen openbreekt.

De reuzenmiereneter kan zijn tong 60 centimeter uitsteken. De tong is bedekt met weerhaakje en kleverig speeksel waardoor hij de mieren of termieten in een razend tempo (soms 150 keer per minuut) oplikt. Miereneters hebben geen tanden, maar kauwen hun prooi met harde delen in hun maag.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X