Spring naar content

Dieren

Merel

© WWF-NL / Berith Moonen

WetenschappelijkTurdus merula
Engelsblackbird
VerspreidingEuropa, Aziƫ
Biotooploofbos, tuinen
Voedselinsecten, wormen
Lengte25 cm

Nog niet zo lang geleden was de merel nog een schuwe bosvogel. Inmiddels is deze lijsterachtige is een van onze bekendste tuinvogels.

Het mannetje is zwart met een oranjegele snavel en oogring, het vrouwtjes is wat vlekkerig donkerbruin. Al vanaf januari laat het mannetje zijn melodieuze zang vanaf een hoog punt horen. Bij gevaar klinkt de metaalachtige alarmroep.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X