Spring naar content

Dieren

Kwak

© WWF-Canon / Roger LeGUEN

Andere namennachtreiger
WetenschappelijkNycticorax nycticorax
Engelsblack-crowned night heron
VerspreidingEuropa, Afrika, Aziƫ, Noord- en Zuid-Amerika
Voedselvissen, amfibieƫn, waterinsecten
Leeftijdtot 16 jaar
Lengte58 - 65 cm
Gewicht500 - 800 gram

Deze gedrongen reiger is vooral 's nachts actief. Met zijn grote, rode ogen kan hij dan nog voldoende zien om prooi te vangen. Hij staat langdurig doodstil in of bij het water om ineens pijlsnel met zijn scherpe snavel toe te slaan.

De kwak heeft een groot verspreidingsgebied. Nederland vormt de noordgrens van het West-Europese broedareaal. In ons land is een handvol broedparen. In de jaren '90 zijn ook kwakken vanuit Natuurpark Lelystad in het wild uitgezet.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X