Spring naar content

Dieren

Franciscana dolfijn

© WNF Franciscana dolfijn

Andere namenLa Platadolfijn
WetenschappelijkPontoporia blainvillei
Engelsfranciscana; La Plata dolphin
VerspreidingAtlantische kust van Zuid-Amerika en de delta van de La Plata rivier
Voedselvis, garnalen en inktvis, voornamelijk bodembewoners
Leeftijd15 - 20 jaar
Lengte1,3 - 1,7 m, bij geboorte 70 - 80 cm
Gewicht30 - 53 kg, bij geboorte 7,3 - 8,5 kg

De franciscana of La Platadolfijn leeft bij de monding van de rivier La Plata op de grens van Argentinië en Uruguay. Hij komt ook verder stroomopwaaats van deze rivier voor.

Deze dofijnen hebben een driehoekige rugvin en zijn bruinig van kleur, maar sommige exemplaren zijn spierwit.

Ze zoeken hun voedsel op de bodem.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X