Spring naar content

Dieren

Butskop

© WWF-Canon / Hal WHITEHEAD

Andere namenNoordelijke butskop
WetenschappelijkHyperoodon ampullatus
EngelsNorthern bottlenose whale
Verspreidingdiepe wateren van de noordelijke Atlantische Oceaan
Voedselinktvis, vis, kreeftachtigen
Lengte7 - 9 m, bij geboorte 3 - 3,5 m
Gewicht5500 - 7000 kg

De butskop is een zeer grote dolfijn die tot de spitssnuitdolfijnen behoort.

Hij heeft een bol voorhoofd en een buisvormige snuit. Bij mannetjes steken er twee tanden aan de voorkant uit de onderkaak. Volwassen dieren zijn grijs tot bruin van kleur, jonge dieren bijna zwart.

Het zijn nieuwsgierige dieren die vaak boten benaderen. Er is veel op deze soort gejaagd. Zelf jagen ze vooral op pijlinktvissen, waarvoor ze lange en diepe duiken maken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X