Spring naar content

Dieren

Noordelijke gladde dolfijn

Stuur uw foto
WetenschappelijkLissodelphis borealis
EngelsNorthern rightwhale dolphin
Verspreidingdiepe koude wateren van de noordelijke Stille Oceaan
Voedselvoornamelijk inktvis, maar ook vis
Lengte2 - 3 m, bij geboorte 80 - 100 cm
Gewicht60 - 100 kg
Deze slanke dolfijn heeft geen rugvin. Ze leven vaak in grote groepen tot 3000 dieren. Als ze snel zwemmen springen ze vaak tegelijk uit het water. Anders dan de opvallend zwart-wit getekende Zuidelijke gladde dolfijn is de Noordelijke meestal egaal donkergrijs gekleurd.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X