Spring naar content

Dieren

Dolfijn van Fraser

© WWF-NL / Ralph Akkermans

Andere namenFraser-dolfijn
WetenschappelijkLagenodelphis hosei
EngelsFraser's dolphin
Verspreidingdiepe wateren van de tropische Indische en Stille Oceaan
Voedselvis, inktvis en garnalen
Lengte2 - 2,6 m, bij geboorte 1 m
Gewicht160 - 210 kg, bij geboorte 20 kg

Dit is een krachtig gebouwde dolfijn. Hij heeft een korte maar duidelijke snuit en erg korte flippers. De rugvin is klein en licht gebogen. Ook de staartvin is vrij klein en heeft een inkerving in het midden. Vanaf het oog loopt een donkere veeg naar achteren, omlijnd door een crémekleurige smallere streep. Op de rug heeft deze dolfijn een donkere 'mantel'', de buik is wit of roze.

Fraser-dolfijnen zijn erg actief, maar maken geen speelse indruk. Ze leven in groepen van gemiddeld honderd individuen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X