Spring naar content

Dieren

Dolfijn van Peale

Stuur uw foto
Andere namenPeale-dolfijn
WetenschappelijkLagenorhynchus australis
EngelsPeale's dolphin
Verspreidingkustwateren rondom zuidelijk Zuid-Amerika
Voedselinktvis
Lengte2 - 2,2 m
Gewicht115 kg

Deze krachtig gebouwde dolfijn lijkt veel op de donkergestreepte dolfijn, waarmee hij ook verwant is. Hij heeft een donkere kop en rug en opvallende witte oksels.

Peale-dolfijnen rijden graag op de boeggolf van een schip mee. Ze leven in groepen van 5 tot 30 individuen.

Er wordt illegaal op deze dolfijnen gejaagd om hun vlees (als aas).

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X