Spring naar content

Dieren

Orka

© WWF-Canon / William W ROSSITER

Andere namenzwaardwalvis; orca
WetenschappelijkOrcinus orca
Engelskiller whale; orca
Verspreidingzee├źn wereldwijd
Voedselvrijwel alle grotere zeedieren, tot en met walvissen
Leeftijd80 jaar (vrouwtje), 60 jaar (mannetje)
Lengte8 - 10 m (mannetje), 7 - 8,5 m (vrouwtje), bij geboorte 2 - 2,5 m
Gewicht2.600 - 9.000 kg, bij geboorte 180 kg

De orka is een erg grote dolfijn. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn opvallende zwart-witte tekening en zijn tot 1,8 m hoge rugvin.

Orka's leven doorgaans in kleine groepen, geleid door een ouder vrouwtje dat gewoonlijk de moeder van de meeste groepsleden is. De groepen zijn hecht. Elke groep heeft een eigen repertoire aan geluiden, een eigen dialect.

Orka's zijn de 'wolven van de zee'. Ze jagen meestal in groepsverband op vis, maar ook op zeeleeuwen, pinguïns en zelfs op walvissen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X