Spring naar content

Dieren

Reuzentoekan

© WWF-Canon / Gustavo YBARRA

Andere namentoko; toko toekan
WetenschappelijkRamphastos toco
Engelstoco toucan
VerspreidingZuid-Amerika (Amazone-gebied)
Biotoopregenwoud
Voedselvruchten, eieren, insecten
Lengte53 - 60 cm
Gewicht550 gram

Dit is de grootste toekan met een enorme gekleurde snavel. Net als spechten - waaraan toekans verwant zijn - heeft hij een golvende vlucht.

Reuzentoekans eten vooral vruchten, die ze met de punt van hun snavel plukken, vervolgens opgooien en dan achter in hun geopende snavel opvangen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X