Spring naar content

Dieren

Zonneral

© WWF-Canon / Zig KOCH

WetenschappelijkEurypyga helias
Engelssunbittern
VerspreidingMidden-Amerika, noordelijk Zuid-Amerika
Voedselvissen, amfibieƫn, reptielen, ongewervelden
Lengte43 - 48 cm
Gewicht200 gram

Deze bruingestreepte vogel doet wat aan een reiger denken, maar hoort zoals zijn naam aangeeft tot de rallen. Hij leeft verborgen in het regenwoud waar hij langs begroeide beekoevers vissen, amfibieën en andere (water)dieren besluipt en aan zijn scherpe snavel spietst.

Als hij in het nauw gebracht wordt, neemt de zonneral een dreigende houding aan door zijn vleugels zo te spreiden dat de bovenkant naar de belager gericht is. Daarmee worden twee opvallende vlekken ('zonnen') zichtbaar.

De zonneral leeft solitair en wordt zelden met meer exemplaren bij elkaar gezien, zelfs in de broedtijd.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X