Spring naar content

Dieren

Grijze kroonkraanvogel

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkBalearica regulorum
Engelsgrey crowned crane
Verspreidingzuidelijk en zuidoostelijk Afrika
Biotoopmoeras, landbouwgebied
Voedselinsecten, zaden
Lengte100 - 110 cm
Gewicht3 - 4 kg

Deze kroonkraanvogel heeft - net als de zwarte, die in tropisch Afrika leeft - een opvallende 'gouden kroon' van dunne, rechtopstaande kruinveren. Mannetje en vrouwtje verschillen uiterlijk niet.

Anders dan andere kraanvogels zitten ze regelmatig in bomen. Op zoek naar voedsel volgen ze vaak groepen hoefdieren die kleine dieren opjagen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X