Spring naar content

Dieren

Siberische kraanvogel

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkGrus leucogeranus
Engelsgreat white crane
VerspreidingAziƫ
Biotooptoendra; ondiepe zoetwater wetlands
Voedselinsecten, zaden
Lengte120 - 140 cm

Deze grote witte kraanvogel broedt tegenwoordig nog in slechts twee gebieden in noordelijk Siberië en overwintert rond de Kaspische Zee, in India en mogelijk in China. Vroeger was deze soort wijd verbreid, tegenwoordig is het een van de zeldzaamste vogels. In het belangrijkste overwinteringsgebied - het Indiase Bharatpur-reservaat - arriveren in het najaar tussen de 30 en 40 Siberische kraanvogels. Met een fokprogramma wordt geprobeerd de populatie weer op peil te krijgen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X