Spring naar content

Dieren

Kleine hoefijzerneus

Stuur uw foto
WetenschappelijkRhinilophus hipposideros
Engelslesser horseshoe bat
VerspreidingEuropa, tot Noord-Afrika en Afghanistan
Voedselmuggen, vliegjes, kevertjes, kleine nachtvlinders
Leeftijd4 jaar (toto 21 jaar)
Lengte4 cm, spanwijdte 19 - 25 cm
Gewicht4 - 10 g

De kleine hoefijzerneus is het piepkleine 'broertje' van de grote hoefijzerneus. Het lijfje van deze vleermuis is kleiner dan dat van een dwergmuis. De kleine hoefijzerneus heeft een groot verspreidingsgebied, maar is toch enigszins bedreigd, vooral door verstoring van zijn winterverblijven en zomerdagslaapplaatsen. In Nederland is hij sinds 1983 verdwenen.

Kleine hoefijzerneuzen leven in groepen tot 100 dieren in een kraamkolonie, vaak in combinatie met andere soorten. Ze vliegen rond zonsondergang uit en jagen in bossen, parkachtige landschappen en langs oevers en gebouwen. Ze wonen vaak op zolders, in grotten en soms in holle bomen. Overwinteren doen ze altijd in grotten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X