Spring naar content

Dieren

Langoorhaasrat

© WWF-Canon / Klein HUBERT

Andere namennestrat
WetenschappelijkLeporillus conditor
Engelsgreater stick-nest rat
VerspreidingFranklin-eiland (zuidelijk van Australiƫ)
Voedselplantaardig
Lengte17 - 26 cm
Gewicht150 - 450 g
De langoorhaasrat is een zeer zeldzaam knaagdier dat slechts op een enkel eiland bij Australië voorkomt. Ze behoren tot de Australische haasratten, die ook wel nestratten worden genoemd. Ze zijn zo groot als een kleine haas en lijken er ook een beetje op met hun lange oren en stompe snuit. Maar ze hebben een heel andere staart.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X