Spring naar content

Dieren

Reuzenzwijn

© WWF-NL / Ron Oudega

Andere namenreuzenboszwijn; Meinertzhagen-boszwijn
WetenschappelijkHylochoerus meinertzhageni
Engelsgiant forest pig
VerspreidingWest-, Midden- en Oost-Afrika
Voedselgrassen en kruiden
Leeftijdcirca 12 jaar
Lengteschouderhoogte 85 - 100 cm. Lengte 150 cm
Gewicht130 - 270 kg
Het reuzenzwijn of reuzenboszwijn is de grootste in het wild voorkomende zwijnensoort. Deze zwijnen leven in regenwouden of moerassige plaatsen in Afrika. Ze zijn zeldzaam en worden zelden gezien. Ze leven meestal in groepen van 4 tot 12 dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X