Spring naar content

Dieren

Grote koedoe

© WWF-Canon / Martin HARVEY

WetenschappelijkTragelaphus strepsiceros
Engelsgreater kudu
VerspreidingEthiopiƫ, Somaliƫ, Oost-Afrika en Zuid-Afrika
Voedselbladeren en gras
Lengte2 - 2,5 m, schouderhoogte 1,25 m
Gewicht120 - 300 kg
De grote koedoe is een forse antilope. De mannetjes hebben zeer lange, gekromde hoorns van gemiddeld 1,7 m lang en een haarfranje aan de keel. Grote koedoes leven in kleine groepen van 2 tot 11 dieren. Mannetjes en vrouwtjes vormen aparte groepen, behalve in de paartijd.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X