Spring naar content

Dieren

Damagazelle

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

WetenschappelijkGazella dama
Engelsdama gazelle
Verspreidingvan Zuid-Marokko tot Senegal
Voedselbladeren, gras
Lengtekop-romp 1,45 - 1,7 m, staart 25 cm, schouderhoogte 90-105 cm
Gewicht40 - 85 kg
De damagazelle is een zeldzame met uitsterven bedreigde soort. Deze gazelle leeft alleen of in kleine groepjes in woestijnachtige gebieden ten zuiden van de Sahara. In de regentijd trekken ze vanuit Soedan de Sahara in. In de droge tijd gaan ze weer terug naar het zuiden. Damagazellen hebben vrij kleine S-vormige hoorns.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X