Spring naar content

Dieren

Zeeotter

© WWF-Canon / Kevin SCHAFER

WetenschappelijkEnhydra lutris
Engelssea otter
Verspreidingkustwateren van Alaska tot Californië
Voedselschelpdieren, zee-egels, slakken, kreeftachtigen en andere ongewervelde zeedieren
Leeftijd10 - 15 jaar (mannetje), vrouwtje gemiddeld 15 - 20 jaar
Lengte60 - 130 cm, staart 25 cm
Gewicht21 - 28 kg, bij geboorte 1,5 - 2,3 kg

De zeeotter brengt zijn hele leven in zee door en komt maar zelden aan land. Wel blijven deze grote otters vaak dicht bij de kust. Daar vormden ze een gemakkelijke vangst voor pelsjagers die ze bijna hebben uitgeroeid in de VS.

Zeeotters houden zich bij voorkeur op in zeewierbedden. Voordat ze gaan rusten draaien ze zichzelf vaak vast in een lange sliert wier, zodat ze rustig op de plaats blijven dobberen.

Zeeotters zoeken hun voedsel voornamelijk duikend op de zeebodem. Gevangen schelpen, zeesterren of krabben nemen ze vaak mee naar boven om daar rustig op te peuzelen.

Soms gebruiken ze voor het openbreken een platte steen die ze op hun buik leggen en vervolgens als aambeeld gebruiken om hun prooi open te slaan. Een goede steen dragen de zeeotters vaak een tijdje bij zich.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X