Spring naar content

Dieren

Boshond

© WWF-NL / Michiel Kuiper

WetenschappelijkSpeothos venaticus
Engelsbush dog
VerspreidingNoordelijk Zuid-Amerika
Voedselzoogdieren en vissen
Lengte60 - 75 cm, staart 15 cm
Gewicht6 kg

Boshonden hebben de vorm van een tekkel: een lang lijf met korte poten maar wel een stompere snuit. Boshonden leven in de wouden en de beboste steppen van noordelijk Zuid-Amerika.

Ze jagen meestal overdag in troepen van maximaal tien dieren. Met zo'n jachtgroep kunnen ze zelfs dieren aan van het formaat nandoe en capibara.

's Nachts verblijven ze bij voorkeur in ondergrondse gangen, dikwijls een verlaten hol van een gordeldier. De boshond is niet zo'n beste graver, maar wel een prima zwemmer.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X