Spring naar content

Dieren

Fennek

© WWF-Canon / John E. NEWBY

Andere namenwoestijnvos
WetenschappelijkVulpes zerda
Engelsfennec fox; fennec
VerspreidingNoord-Afrika, West-Aziƫ
Voedselknaagdieren, hagedissen, insecten, eieren, zaden, vruchten
Leeftijdtot 12 jaar
Lengte25 - 40 cm, staart 20 - 30 cm
Gewicht1 - 1,5 kg
De fennek wordt ook wel woestijnvos genoemd. Het is de kleinste van alle vossen en leeft inderdaad in woestijnen, met name in de Sahara. Hij heeft in verhouding wel de grootste oren van alle vossen: zo'n 15 cm lang. Anders dan andere vossen leeft de fennek in groepen van maximaal tien dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X