Spring naar content

Dieren

Bengaalse tijger

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenkoningstijger
WetenschappelijkPanthera tigris tigris
EngelsBengal tiger; royal tiger
VerspreidingIndia, Bangladesh, Nepal, Buthan
Voedselzwijnen, herten, runderen
Leeftijd15 jaar
Lengtetot 2,65 m (zonder staart)
Gewicht250 kg

De Bengaalse tijger dankt zijn naam aan Bangladesh, maar komt vooral in India voor. Het is de ondersoort van de tijger die nu nog in de grootste aantallen en verspreiding voorkomt in het wild.

Rond 1900 waren er alleen in India al tegen de 40.000. In 1972 was dit aantal hier dramatisch gedaald tot 2000. Hoewel bescherming daarna resultaat had en hun aantal weer ruim verdubbelde, is het aantal de afgelopen jaren weer afgenomen tot onder het niveau van begin jaren '70. Het aantal in India wordt nu geschat op 1700, in totaal zijn er nu ongeveer 1850 Bengaalse tijgers.


Meer over het WNF soortenprogramma voor de tijgers.
Download het infoblad 'de tijger'


 

Bekijk dit dier op WNF.nl.

Luister naar dit dier:

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X