Spring naar content

Dieren

Noord-Amerikaanse katfret

© WWF-Canon / Ronald PETOCZ

WetenschappelijkBassariscus astutus
Engelsringtail; ring-tailed cat
VerspreidingZuidwesten van de Verenigde Staten, Midden-Amerika
Voedselkleine knaagdieren, vogels, hagedissen, insecten, noten en vruchten
Lengte30 - 40 cm, staart 40 cm
Gewicht0,8 - 1,5 kg
De Noord-Amerikaanse is een lenig roofdier met een prachtige, lange, geringde staart. Hij is verwant met de wasbeer - dus niet met de katten of met de fretten - maar heeft inderdaad meer het formaat van een huiskat. Katfretten zijn voornamelijk solitaire nachtdieren die zeer schuw zijn.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X