Spring naar content

Dieren

Zwarte maki

© WWF-Canon / Helmut DILLER

Andere namenmoormaki; zwarte lemuur
WetenschappelijkLemur macaco
Engelsblack lemur
VerspreidingNoord-Madagaskar
Voedselvruchten, bloemen, bladeren, bast, paddestoelen, nectar
Lengte30 - 45 cm, staart 40 - 60 cm
Gewicht2 - 3 kg

De mannetjes van deze halfapen zijn effen zwart, de vrouwtjes hebben een rode, bruine of grijze kleur. De ogen zijn bruin, maar er is een ondersoort (de blauwoog maki) waarbij de mannen helder blauw, grijs of groen gekleurde ogen hebben.

De zwarte lemur leeft in groepjes van 5 tot 15 dieren in vochtige wouden in het westen van Noord-Madagaskar. Daar zoeken ze zowel overdag als een deel van de nacht naar voedsel. Dat ze 's nachts op pad gaan is wellicht een gevolg van de bejaging door mensen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X