Spring naar content

Dieren

Huzaaraap

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenpatas
WetenschappelijkErythrocebus patas
Engelspatas monkey
VerspreidingWest-Afrika tot Soedan, Oeganda en Noordwest-Kenia
Voedselgras, vruchten, zaden, bessen, paddestoelen
Lengtekop-romp 60 - 90 cm, staart 70 cm
Gewicht10 - 13 kg (mannetje), vrouwtje 5 - 7 kg
De huzaaraap kan met zijn slanke lichaam en lange poten voor een aap bijzonder snel rennen. Het mannetje is een stuk groter en feller gekleurd dan het vrouwtje. Bovendien heeft hij een opvallend witte snor, waaraan ze de naam 'huzaar' te danken hebben. Huzaarapen leven over het algemeen op open vlaktes in groepen van 6 tot 30 dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X