Spring naar content

Dieren

Witschouderkapucijnaap

© WWF-NL / Nick Schipper

WetenschappelijkCebus capucinus
Engelswhite throated capuchin
VerspreidingMidden- en Zuid-Amerika: van Noord Colombia tot en met Honduras
Voedselfruit, insecten, kleine vogels, noten, bessen, zaden, bloemen, eieren, oesters, krabben
Leeftijd15 - 20 jaar
Lengte33 - 50 cm, staart 35 - 50 cm
Gewicht1 - 3 kg

De witschouderkapucijnaap heeft behalve witte beharing rond zijn gezicht ook witte schouders.

Kapucijnapen hebben een zeer gevarieerd dieet. Ze eten bijna alles wat ze te pakken kunnen krijgen. Voor het openen van noten en andere zaken gebruiken ze soms werktuigen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X