Spring naar content

Dieren

Moerashert

© WWF-Canon / James FRANKHAM

WetenschappelijkBlastocerus dichotomus
Engelsmarsh deer
VerspreidingZuid-Amerika: zuidelijk Braziliƫ, Uruguay
Voedselgras, riet, waterplanten, struiken
Lengtetot 2 m
Gewicht100 - 140 kg

Dit grootste Zuid-Amerikaanse hert leeft in drassige gebieden. Zijn brede hoeven zorgen dat hij niet in de zachte bodem wegzakt. In de zomer heeft hij een roodbruine vacht, de wintervacht is donkerder. De onderste helft van zijn lange poten is zwart, de snuit is licht met een zwarte neus en lippen.

Dit hert leeft solitair of in een groepje van twee of drie dieren.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X