Spring naar content

Dieren

Muskushert

© WWF-Canon / Grigori MAZMANYANTS

Andere namenmuskusdier
WetenschappelijkMoschus moschiferus
Engelsmuskdeer
VerspreidingHimalaya tot midden China
Biotoopbergwoud
Voedselgras, mos, twijgen, knoppen
Lengte100 cm, staart 5 cm

In plaats van een gewei heeft een mannelijke muskushert verlengde hoektanden in de bovenkaak die tot ver onder zijn kin uitsteken. De vacht is dicht en ruig en geeft bescherming tegen de vaak barre weersomstandigheden in zijn leefgebied.

Muskusherten leven meestal alleen of soms in kleine groepjes van drie dieren. Ze zijn vooral in de schemering actief.

Zijn naam dank het muskushert aan de muskusklier van het mannetje. Deze geurstof is gewild voor de productie van parfum en als grondstof van traditionele Aziatische medicijnen. Om deze reden wordt het muskushert zwaar bejaagd en vaak met strikken gevangen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannetjes, vrouwtjes en jonge dieren. Ook komen hier onbedoeld andere dieren in om, zoals soms de reuzenpanda.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X