Spring naar content

Dieren

Zwarthalskraanvogel

© WWF-NL / Jan van Goethem

WetenschappelijkGrus nigricollis
Engelsblack-necked crane
VerspreidingTibetaans hoogland
Biotoopmoeras
Voedselzaden, insecten
Lengte156 cm

Deze forse kraanvogel heeft een overwegend wit verenkleed met zwarte slagpennen en zoals zijn naam al aangeeft een zwarte nek en kop. Het voorhoofd is onbeveerd en rood gekleurd, achter de ogen zit een kleine witte vlek. Hij maakt een trompetterend geluid.

De zwarthalskraanvogel is erg zeldzaam en heeft een beperkte verspreiding. Hij broedt op de Tibetaanse hoogvlaktes en zoekt voedsel in moerassen, langs meren en ook op cultuurgrond.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X