Spring naar content

Dieren

Langstaartschubdier

© WWF-Canon / Meg GAWLER

WetenschappelijkManis tetradactyla
Engelslong tailed pangolin
VerspreidingAfrika: Segal tot Zuidwest-Angola
Biotoopregenwoud, periodiek overstroomd bos
Voedselmieren, termieten
Lengtelichaam 30 - 40 cm, staart 60 - 80 cm
Gewicht2,5 - 3,25 kg

Bij dit schubdier is de staart twee keer zo lang als de rest van het lichaam. De bovenzijde van de voorpoten is grotendeels zonder schubben en behaard.

De schubben geven een goede bescherming, zeker als hij zich oprolt. Bovendien kan dit schubdier zich verdedigen door met zijn voorpoten en staart te slaan.

Langstaartschubdieren zijn honkvast, het mannetje is territoriaal. Hij markeert zijn gebied met urine en een afscheiding uit de anaalklier.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X