Spring naar content

Dieren

Siamang

© WWF-NL / Nico Rosseel

WetenschappelijkSymphalangus syndactylus
Engelssiamang
VerspreidingMaleis Schiereiland, Sumatra
Voedselvooral bladeren, ook vruchten; incidenteel insecten en bloemen
Lengte90 cm, geen staart
Gewicht10 - 15 kg

Dit is de grootste gibbon-soort. Hij is rechtropstaand anderhalve meter hoog en heeft een egaal zwarte vacht.

Siamangs leven in gezinsverband in een territorium van 40 tot 50 hectare regenwoud. Tijdens het foerageren zijn ze zelden verder dan tien meter van elkaar verwijderd.

Tijdens zijn zeer luide roep zwelt de grijze of roze, onbehaarde keelzak op tot het formaat van een grapefruit. De roep van de vrouwtjes - een lange reeks blafgeluiden - dient vooral om het territorium te verdedigen. Het geschreeuw van de mannetjes schrikt rivalen af.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X