Spring naar content

Dieren

Zwavelborsttoekan

© WWF-Canon / Anthony B RATH

WetenschappelijkRamphastos sulfuratus
Engelskeel-billed toucan
Verspreidingtropisch Mexico tot noordelijk deel Zuid-Amerika
Biotooplaaglandbos, bosranden, half open bos
Voedselvruchten, insecten, spinnen, eieren, kleine gewervelde dieren
Lengte45 - 56 cm

Deze grote toekan dankt zijn naam aan zijn 'zwavel-gele' borst, die fel afsteekt naast het overwegend zwarte verenkleed. Zijn grote snavel is erg kleurrijk. Hij plukt met de punt van zijn snavel vruchten en gooit die met een sierlijk boog zijn keelgat in. Hij heeft een golvende vlucht. Zijn roep bestaat uit klikkende geluiden en droog geratel.

Zwavelborsttoekans leven in paren of kleine groepen (6 tot 12 vogels) in bij voorkeur open bossen. Nadat de jongen zijn uitgevlogen, groeit hun snavel nog enige tijd door.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X