Spring naar content

Dieren

Smaragdarassari

© WWF-Canon / Anthony B RATH

WetenschappelijkAulacorhynchus prasinus
Engelsemerald toucanet
VerspreidingZ.Mexico tot Ecuador
Biotoopbergregenwoud
Voedselvruchten, indecten, kleine gewervelde dieren, eieren
Lengte30 cm
Gewicht150 gram

De arassari's horen bij de toekans, maar hun snavel is in verhouding kleiner. Bij de smaragdarassari is de snavel zwart met op de bovensnavel ook geel. Zijn naam dankt hij aan zijn grotendeels smaragdgroene verenkleed.

Smaragdarassari's leven in paren of kleine groepen in bergbossen. Ze laten zich niet makkelijk zien, maar kunnen wel erg luidruchtig zijn. Ze maken allerlei geluiden, waaronder ook imitaties van andere vogels. Ze broeden in holle bomen, vaak in een spechtenhol. Niet zelden verjagen ze de specht om het hol over te nemen. Mannetje en vrouwtje broeden beiden de 3 tot 4 eieren uit. Bij de jongen groeit de snavel sneller dan de rest van het lichaam.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X