Spring naar content

Dieren

Melkhaai

Stuur uw foto
WetenschappelijkRhizoprionodon acutus
Engelsmilk shark
Verspreidingoostelijke Atlantische Oceaan, Indische Oceaan, westelijke Grote Oceaan; geïsoleerde populatie bij Zuid-Italië (Golf van Taranto)
Biotooptropische kustwateren, vaak bij zandstranden
Lengtetot 110 cm; max. 178 cm

Deze vrij kleine, bronskleurige tot grijze haai heeft grote ogen en een smalle lange snuit. Bij de jonge dieren hebben de voorste rugvin en de bovenlob van de staartvin donkere punten, bij volwassen melkhaaien verbleken de toppen van de vinnen meestal.

De melkhaai is levendbarend. De meestal 2 tot 5 (hoogstens 8) jongen worden ongeveer een jaar lang in de baarmoeder via een navelstreng gevoed. De melkhaai eet vooral vis maar wordt zelf ook door andere haaien bejaagd. Over het gedrag van deze haai is weinig bekend.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X