Spring naar content

Dieren

Maleise tijger

© WWF-Canon / Elisabeth Kemf

WetenschappelijkPanthera tigris jacksoni
EngelsMalayan tiger
VerspreidingMaleisisch schiereiland
Biotoopregenwoud
Voedselzwijnen, herten, runderen
Lengtetot 2,6 m (zonder staart)
Gewichttot 180 kg

Deze ondersoort van de tijger wordt pas sinds 2004 onderscheiden. Tot die tijd werden deze tijgers tot de Indo-Chinese tijger gerekend.

Zoals hun naam aangeeft leven ze in Maleisië. Hun verspreidingsgebied (het Maleisisch schiereiland) grenst aan dat van de Indo-Chinese tijger. De scheiding loopt bij de Istmus van Kra (het smalste deel van het schiereliand, bij de zuidelijkste punt van Myanmar). Er leven naar schatting hoogstens 500 Maleise tijgers, maar mogelijk nog een stuk minder,  in het wild.
 


Meer over het WNF soortenprogramma voor de tijger.

Meer over het WNF-project ‘Tijgers, Maleisië’.
 

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X