Spring naar content

Dieren

Indische tapir

© WWF-Canon / Martin HARVEY

Andere namenMaleise tapir; sjabraktapir
WetenschappelijkTapirus indicus
EngelsMalayan tapir
VerspreidingZuidoost-Aziƫ
Biotoopregenwoud
Voedselbladeren, twijgen, vruchten
Lengte1,8 - 2,5 m
Gewicht250 - 540 kg

Deze tapir leeft ver verwijderd van Amerika, waar de andere drie soorten tapirs voorkomen.

Hij is opmerkelijk getekend: zwart met witte zadelvlek. Waarschijnlijk maakt deze tekening de tapir in het bos juist minder opvallend door zijn contour te doorbreken.

Het mannetje heeft een groot stuk bos als territorium. Dit overlapt het leefgebied van meerdere vrouwtjes.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X