Spring naar content

Dieren

Midden-Amerikaanse tapir

© WWF-Canon / Anthony B. RATH

Andere namenBairds tapir
WetenschappelijkTapirus bairdii
EngelsBaird's tapir
VerspreidingZuid-Mexico tot noordwesten van Zuid-Amerika
Biotoopregenwoud
Voedselplantaardig
Lengte2 m; staart 7 - 13 cm
Gewicht240 - 400 kg

Dit is de grootste van de drie Amerikaanse tapir-soorten. Zijn kortharige vacht is egaal donkerbruin met licht grijs-gele wangen. De randen van de oren zijn wit.

De draagtijd is ruim een jaar. Meestal krijgt het vrouwtje één jong, net als bij de andere tapirs bruin met lichte lengtestrepen. De moeder waarschuwt haar jong met een schrille fluittoon.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X