Spring naar content

Dieren

Bergtapir

© WWF-Canon / Juan PRATGINESTOS

WetenschappelijkTapirus pinchaque
Engelsmountain tapir
Biotoopbergwoud, bergweiden
Voedselplantaardig (vruchten, bladeren)
Lengte1,8 m
Gewicht150 kg

Deze tapir leeft in hoger gelegen en daardoor koudere gebieden dan de andere twee Amerikaanse tapirs. Hij heeft dan ook een dikkere vacht. Hij is egaal donkerbruin met meestal een witte haarfranje aan zijn oren en lippen. Net als bij andere tapirs heeft het jong lichte, onderbroken lengtestrepen.

Overdag houdt deze tapir zich schuil, in de nacht gaat hij op zoek naar bladeren, vruchten en andere plantaardige kost. Via zijn mest verspreidt hij zaden.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X