Spring naar content

Dieren

Zuid-Amerikaanse tapir

© WWF-Canon / Zig KOCH

WetenschappelijkTapirus terrestris
EngelsSouth American tapir
Verspreidingnoorden en midden van Zuid-Amerika
Biotoopregenwoud, wetlands
Voedselplantaardig (gras, blad, vruchten)
Lengte1,7 - 2 m
Gewicht225 - 250 kg

Deze soort heeft de grootste verspreiding van de drie Amerikaanse tapirs. Hij heeft een egaal donkerbruine kortharige vacht met korte manen op de nek en lichtbruine wangen, keel en borst.

Hij heeft een voorkeur voor een waterrijke omgeving en zwemt en duikt uitstekend. Om aan een roofdier (poema of jaguar) te ontkomen, zal hij het water in vluchten. Hij gaat vooral 's nachts op zoek naar plantaardig voedsel.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X