Spring naar content

Dieren

Gewone tenrec

© WWF-Canon / Isotti Cambone

Andere namengewone tenrek
WetenschappelijkTenrec ecaudatus
Engelscommon tenrec
VerspreidingMadagaskar
Biotoopbos, grasland
Voedselvooral ongewervelde dieren
Lengte26 - 39 cm, staart tot 1,5 cm
Gewicht1,5 - 2,5 kg

Tenrecs lijken op een kruising van een egel en een spitsmuis. Dit is de meest algemene soort die net als de overige 24 soorten uitsluitend op Madagaskar voorkomt.

De gewone tenrec heeft een erg kort staartje. Hij zoekt 's nachts met zijn lange snuit tussen strooisel naar insectenlarven en andere meestal ongewervelde dieren. Overdag slaapt hij in een verborgen nest van gras en bladeren. Als hij belaagd wordt, zet hij zijn stekelige nekharen op en bijt schreeuwend om zich heen.

Het vrouwtje krijgt ongeveer 10 zwart-wit gestreepte jongen.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X