Spring naar content

Dieren

Zwarte zwaan

© WWF-NL / Kim Bobeldijk

WetenschappelijkCygnus atratus
Engelsblack swan
VerspreidingAustraliƫ
Voedselgras, waterplanten
Lengte110 - 140 cm
Gewichttot 6 kilo

Afgezien van de witte slagpennen en de roze-rode snavel is deze Australische zwaan volledig zwart. Ze eten vooral waterplanten en grazen zelden op het land.

Net als andere zwanen leven zwarte zwanen buiten de broedtijd in groepen en trekken dan rond naar de beste voedselplekken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X