Spring naar content

Dieren

Zuidelijke hoornraaf

© Hartmut JUNGIUS / WWF-Canon

Andere namenkafferhoornraaf; bromvogel
WetenschappelijkBucorvus leadbeateri
Engelsground hornbill
Verspreidingzuidelijk Afrika
Voedselkleine dieren
Lengte1,3 m

Met het formaat van een kalkoen zijn hoornraven de grootste neushoornvogels. De zuidelijke hoornraaf wordt ook wel zuidelijke grondneushoornvogel genoemd. Het is net als de andere neushoornvogels een soort met een typerende grote kromme snavel. Daarnaast heeft hij lange poten. Hij zoekt zijn voedsel dan ook vooral lopend.

Zoals zijn naam al aangeeft is het verenkleed zwart. Alleen tijdens de vlucht vallen de witte vvlekken aan de top van de vleugels op. Op het gezicht en aan de keel (een lel) heeft de zuidelijke hoornraaf rode naakte huid. Bij de noordelijke hoornraaf blauw is de naakte huid blauw. 

De meeste neushoornvogels bouwen hun nesten in holle bomen. De zuidelijke hoornraaf bouwt echter zijn nest tussen de rotsen of in boomstronken.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X