Spring naar content

Dieren

Zanglijster

© WWF-NL / Jolanda Boomstra

WetenschappelijkTurdus philomelos
Engelssong thrush
VerspreidingEuropa
Biotoopgematigde loofbossen en parken
Voedselinsecten, wormen
Lengte20 - 22 cm

Deze zangvogel is heeft net als de grote lijster een zwart gevlekte borst maar is een flinke slag kleiner. Hij komt voor in bossen, parken en grotere, boomrijke tuinen. De noordelijke populaties trekken 's winters naar West- en Zuid-Europa.

De zanglijster doet zijn naam eer aan: zijn zang is melodieus en gevarieerd. Kenmerkend zijn de herhalingen (2 tot 4 keer) van een zelde groep noten.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X