Spring naar content

Dieren

Woudaapje

© WWF-Canon / Fred F HAZELHOFF

WetenschappelijkIxobrychus minutus
Engelslittle bittern
VerspreidingEuropa, Afrika, Aziƫ, Australiƫ
Voedselkleine visjes, kikkers, ongewervelde waterdieren
Lengte27 - 36 cm

Deze kleine roerdomp-achtige reiger leidt een verborgen bestaan. Hij is vooral in de schemering en nacht actief en laat zich niet snel uit zijn dekking opjagen. Bij verstoring neemt hij eerder een stokstijve houding aan, zoals dat ook van de roerdomp bekend is.

Als hij vliegt vallen de groenzwarte kruin, nek, rug staart- en slagpennen op, vooral in contrast met de crèmegele nek- en vleugeldekveren.

De Europese woudaapjes overwinteren in Afrika.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X