Spring naar content

Dieren

Gewone wombat

© WWF-Canon / Martin Harvey

Andere namenwombat
WetenschappelijkVombatus ursinus
Engelswombat
VerspreidingOost-Australiƫ, Tasmaniƫ
Voedselgras, wortels, knollen
Lengte70 - 120 cm
Gewicht25 - 40 kg

De wombat is een Australisch buideldier dat wel wat op een kleine beer lijkt. Anders dan de koala kunnen wombats nauwelijks klimmen, maar wel bijzonder goed graven. Met hun sterke poten met lange nagels maken ze burchten en gangen die in totaal een lengte van 200 meter kunnen hebben.

Er zijn drie soorten wombats. Het zijn overwegend nachtdieren. Overdag blijven ze ondergronds. In het duister gaan ze op pad om allerlei planten te zoeken. Ze leven doorgaans solitair.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X