Spring naar content

Dieren

Wintertaling

© WWF-NL / Symen Fopma

WetenschappelijkAnas crecca
Engelsgreen-winged teal; common teal
VerspreidingEuropa, Aziƫ, Noord-Amerika
Biotooptoendra, bosachtige wetlands
Voedselvooral plantaardig, ook kreeftachtigen en insecten
Lengte34 - 38 cm
Gewicht350 gram

In Europa is de wintertaling de kleinste eend. Het mannetje heeft een fraai getekende kop: kastanjebruin met een witomlijne metaal-groene vlek over de ogen en wangen. Het vrouwtje heeft een meer gecamoufleerde tekening, net als bij de wilde eend. Zowel het mannetje als het vrouwtje hebben een groene 'vleugelspiegel' (achterrand) en een smalle witte streep op de bovenkant van de vleugel. Het mannetje maakt een fluitend geluid, het vrouwtje kwaakt.

Soms wordt de vorm uit Noord-Amerika als aparte soort beschouwd: de Amerikaanse wintertaling of groenvleugeltaling.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X