Spring naar content

Dieren

Waterbuffel

© WWF-Canon / Michel GUNTHER

Andere namenarni
WetenschappelijkBubalus bubalis
EngelsAsian water buffalo
VerspreidingOost-Ghats (India), Thailand
Voedselgras, (water)planten
Lengte2,4 - 3 m
Gewichttot 1200 kg

Dit donkergrijze rund kan een enorme omvang bereiken: een gewicht van over de ton en enorme geribbelde hoorns met een spanwijdte van twee meter.

Zoals zijn naam aangeeft heeft hij een voorkeur voor een waterrijke omgeving. Zijn gespreide hoeven voorkomen dat hij te ver wegzakt in drassige grond. Overdag bevinden waterbuffels zich vaak in het water om af te koelen en om lastige insecten te ontlopen. Soms steken alleen hun neusgaten nog boven het oppervlak uit.

Al eeuwen geleden zijn waterbuffels getemd en worden ze vooral in de landbouw als trekdier ingezet. De gedomesticeerde rassen zijn doorgaans kleiner (minder dan 500 kg). Tamme waterbuffels zijn ook naar onder andere Zuid-Amerika en Australië gebracht.

Bekijk dit dier op WNF.nl.

 
Friends
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Hier vind je meer informatie. Voor het uitzetten van cookies, klik hier. Deze melding verbergen X